Britské banky údajne zneužili úverové programy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Británia oslavuje diamantové jubileum
Kráľovná Alžbeta II. nastúpila na trón 6. februára 1952 po smrti svojho otca Juraja VI. Korunovali ju 2. júna nasledujúceho roku. Britský premiér David Cameron ju v súvislosti s výročím ocenil za jej celoživotnú službu, počas ktorej podľa neho nikdy nespravila prešľap. "Je veľmi populárna a rešpektovaná a toto je príležitosť pre ľudí, aby jej povedali vďaka," uviedol britský premiér. Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že až 80 percent Britov si želá zotrvanie monarchie. Alžbeta II. je po kráľovnej Viktórii druhým najdlhšie vládnucim pa Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) – Britský protikorupčný úrad (SFO) prešetruje obvinenia, že banky zneužili vládne programy na podporu poskytovania úverov malým firmám.

Informovali o tom v nedeľu noviny The Times s odvolaním sa na korešpondenciu, podľa ktorej SFO prešetruje obvinenia z údajného zneužitia. SFO by mal ešte oznámiť, či začne formálne vyšetrovanie.

„O tejto situácii vieme. Monitorujeme ju, zatiaľ však nemôžeme ani vyvrátiť a ani potvrdiť, či sa vyšetrovanie uskutočňuje,“ uviedol SFO vo svojom stanovisku. Vyšetrovanie sa podľa The Times týka dvoch fondov, z ktorých jeden je predchodca druhého.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia