Ceny ropy klesli pre vyššie dodávky z Líbye

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ropa
Foto: SITA/AP

NEW YORK 19. augusta (WEBNOVINY) – Ceny ropy v pondelok oslabili. Britská ropa Brent bola najlacnejšia od júna 2013. Obavy investorov zo situácie na Ukrajine a v Iraku sa totiž zmiernili a vyššie dodávky ropy z Líbye ešte prispeli k už aj tak dostatočným zásobám ropy. Ceny britskej ropy Brent oslabili o 1,93 dolára na 101,60 dolára za barel. Septembrové dodávky americkej ropy zlacneli o 94 centov na 96,41 dolára za barel.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ceny zlata v pondelok rovnako oslabili. Dôvodom bolo to, že hrozby eskalácie napätia na Ukrajine nateraz ustúpili. Rusko v pondelok uviedlo, že rokovania Ruska, Nemecka, Francúzska a Ukrajiny priniesli len výsledky v otázkach týkajúcich sa humanitárneho konvoja, žiadny pokrok sa však nedosiahol v rokovaniach o prímerí a politickom riešení bojov na východe Ukrajiny.

Ruský minister Sergej Lavrov po nedeľňajších rokovaniach v Berlíne povedal, že „všetky otázky týkajúce sa humanitárnej pomoci boli vyriešené“.

„Nemôžeme však informovať o výsledkoch o dosiahnutom prímerí a o politickom procese,“ dodal na tlačovej konferencii v Berlíne.

Spotová cena zlata do 18:17 GMT klesla o 0,4 percenta na 1 299,34 dolára za uncu. Decembrové dodávky žltého kovu na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 6,90 dolára na 1 299,30 dolára za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Sergej Lavrov