Ceny ropy zdvihla aktivita americkej ekonomiky, zlato kleslo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ropa
Foto: SITA, AP

NEW YORK 22. augusta (WEBNOVINY) – Ceny ropy vo štvrtok posilnili, keďže ich podporili údaje z americkej ekonomiky. Predaj existujúcich obytných nehnuteľností v USA v júli stúpol na desaťmesačné maximum. Ceny ropy reagovali aj na správy z amerického trhu práce. Počet nových nezamestnaných v USA, ktorí požiadali o štátnu podporu, klesol minulý týždeň viac, ako sa očakávalo.

Poukazuje to na trvalé zlepšenie podmienok na americkom trhu práce. Ceny októbrových dodávok britskej ropy Brent stúpli o 35 centov na 102,63 dolára za barel. Októbrové dodávky americkej ropy posilnili o 51 centov na 93,96 dolára za barel.

Ceny zlata vo štvrtok klesli na dvojmesačné minimum a klesali už piaty deň po sebe. Na trhoch sa totiž objavili obavy zo skorého zvýšenia úrokových sadzieb v USA, keďže predstaviteľov amerického Federálneho rezervného systému (Fed) prekvapilo, ako rýchlo sa trh práce v USA zotavuje.

Spotová cena zlata počas dňa poklesla o 1,3 percenta na 1 275,46 dolára za uncu. Dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 19,80 dolára na 1 275,40 dolára za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie FED Americká centrálna banka