Simon navrhuje znížiť DPH a zmeniť pravidlá pre daňové úľavy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dane danove
Foto: archív, SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 23. augusta (WEBNOVINY) – Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon v mene svojich straníckych kolegov doručil v piatok do Národnej rady SR návrh novely zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH).

Novelou má vláda uplatniť povinnosť znížiť túto daň z 20 % na 19 % a zároveň znížiť DPH na všetky potraviny z 20 % na 10 %. „Ide o zmeny, ktoré občania určite pocítia, a ktoré sa jednoznačne pozitívne odrazia na znížení mesačných výdavkov ľudí,“ uviedol Simon.

Zsolt Simon
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Podpredseda strany Most-Híd doručil aj návrh, ktorým sa mení zákon o investičných stimuloch. „Týmto návrhom sa má dosiahnuť, aby štát radšej podporil sto investorov dvoma miliónmi eur, ako jedného s investíciou 200 miliónov eur, pričom každý investičný stimul musí byť spojený s tvorbou nových pracovných miest,“ vysvetlil hovorca strany Gabriel Gilányi.

Simon tiež navrhuje, aby o poskytovaní daňových úľav pre investorov rozhodovala vláda a nie iba jediný člen, napríklad minister. „Podporou viacerých menších investorov by sa zabezpečila reálna podpora pre regióny s najvyššou nezamestnanosťou. To by umožnilo, aby sa o daňové úľavy mohli uchádzať nielen menší zahraniční záujemcovia, ale aj domáci podnikatelia,“ uzavrel Simon.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Zsolt Simon
Firmy a inštitúcie Most-Híd