Smer sa podľa KDH začal inšpirovať návrhmi opozície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Smer, fico
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Smer-SD sa podľa podpredsedu KDH Júliusa Brocku konečne nechal inšpirovať návrhmi opozície.

Bývalé návrhy opozície teraz môžu prejsť

Smer nie je úspešný v boji s nezamestnanosťou, a preto siaha na návrhy, ktoré opakovane v parlamente predkladali v minulých mesiacoch poslanci opozície,“ povedal na utorkovej tlačovej besede. Ako príklad uviedol návrh novely zákona o pomoci v hmotnej núdzi, ktorou sa má zaviesť súbeh poberania príjmu a dávok v hmotnej núdzi, či novelu zákona o sociálnom poistení. Tou sa má pre študentov stredných a vysokých škôl zvýšiť príjem z brigád, ktorý bude oslobodený od odvodov, na jednotnú sumu 200 eur.

Keď boli tieto návrhy v parlamente ako návrhy opozície, tak Smer za ne nehlasoval, teraz verím, že určite prejdú,“ povedal Brocka.

Smer chce zabetónovať vysokých funkcionárov

Kritike podpredseda KDH podrobil návrh novely zákona o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti. Od začiatku budúceho roka by sa týmto návrhom mala zrušiť právna subjektivita úradov práce, sociálnych vecí a rodiny ako rozpočtových organizácií. „Smer chce zabetónovať svojich vysokých funkcionárov vo funkciách na úradoch práce aj po voľbách v roku 2016,“ upozornil Brocka.

Smer podľa neho pod veľmi „ľúbivými“ argumentmi o zvýšení efektívnosti štátnych úradov a profesionalizácii plánuje zabetónovať svojich riaditeľov úradov, ktorí sa z politických funkcií stanú vysokí štátni úradníci v štátnej službe. „Chcem dať verejný prísľub, že KDH to po voľbách zmení,“ dodal Brocka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Július Brocka
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutieSMER-SD