Rusko odpovie na sankcie Únie asymetricky, zakáže prelety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina vojaci
Foto: ilustračné, SITA/AP

MOSKVA 8. septembra (WEBNOVINY) – Moskva by na akékoľvek ďalšie sankcie reagovala „asymetricky“, pravdepodobne by sa zamerala na lety nad Ruskom v prípade, že jej západní partneri budú pokračovať s „pokušením použiť silu v medzinárodných vzťahoch“. Uviedol to v pondelok ruský premiér Dmitrij Medvedev.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Ak existujú sankcie, ktoré sa vzťahujú na energetický sektor, alebo ďalšie obmedzenia týkajúce sa ruského finančného sektora, budeme musieť reagovať asymetricky,“ povedal Medvedev pre denník Vedomosti.

Európska únia sa napriek prímeriu v piatok dohodla na ďalších tvrdších sankciách voči Rusku za jeho prístup ku kríze na Ukrajine. Podľa diplomatov pôsobiacich v Bruseli sa ich uvedenie do platnosti očakáva v pondelok, je však možný odklad v prípade, že vydrží prímerie medzi Kyjevom a východoukrajinskými separatistami a Rusko stiahne z ukrajinského územia svojich vojakov.

Nové sankcie sa majú dotknúť ďalších 24 predstaviteľov Ruska a ukrajinských odštiepeneckých regiónov, ktorým budú zmrazené účty v Európskej únii a bude pre nich platiť zákaz vycestovania do ktorejkoľvek členskej krajiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dmitrij Medvedev