Zamestnanosť v priemysle stúpla už desiaty mesiac po sebe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Priemysel
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 11. septembra (WEBNOVINY) – Zamestnanosť v priemysle sa v júli medziročne zvýšila o 1,7 percenta a vzrástla tak desiaty mesiac po sebe.

Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR, v júli v porovnaní s júlom 2013 vzrástla zamestnanosť v informačných a komunikačných činnostiach o 12,2 percenta, vo veľkoobchode o 7,8 percenta, vo vybraných trhových službách o 7,7 percenta, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 7,5 percenta a v ubytovaní o 1,6 percenta.

Počet zamestnaných osôb klesol v predaji a oprave motorových vozidiel o 3,1 percenta, stavebníctve o 2,2 percenta, v doprave a skladovaní o dve percentá a v maloobchode o 0,2 percenta.

V priemere za sedem mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 8,8 percenta, vo veľkoobchode o 7,6 percenta, informačných a komunikačných činnostiach o 6,8 percenta, vybraných trhových službách o 6,5 percenta, ubytovaní o 4,5 percentaa v priemysle o 1,6 percenta.

Klesla v predaji a oprave motorových vozidiel o 2,2 percenta, doprave a skladovaní o 1,4 percenta, stavebníctve o 0,9 percenta a v maloobchode o 0,3 percenta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia