Orange chce kúpiť firmu Jazztel, ponúka 13 eur za akciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Orange
Foto: SITA/Marián Peiger

PARÍŽ 16. septembra (WEBNOVINY) – Spoločnosť Orange chce podať ponuku na odkúpenie všetkých akcií španielskeho operátora Jazztel. Firma Orange o tom informovala v pondelok s tým, že odhaduje hodnotu firmy Jazztel na 3,4 miliardy eur. Akcionárom tejto firmy chce Orange ponúknuť 13 eur za akciu v hotovosti.

Ponúkaná suma je vyššia o vyše tridsať percent

Podľa odhadov spoločnosti Orange je táto suma o 34 percent vyššia, než priemerná záverečná hodnota akcií Jazztel za posledných tridsať dní. Firma Orange ďalej predpokladá, že prevzatie tejto spoločnosti jej umožní usporiť náklady v hodnote 1,3 miliardy eur. Dôvodom je predovšetkým efektivita v oblasti siete.

Generálny riaditeľ skupiny Stephane Richard spresnil, že kúpu chce Orange financovať aj vydaním nových akcií. Hodnota emisie podľa neho neprekročí dve miliardy eur a skupina bude hľadať riešenie, ktoré bude najpriaznivejšie z pohľadu jej súčasných akcionárov, dodal Richard. Orange podľa neho očakáva, že pozitívny vplyv na ziskovosť skupiny bude mať akvizícia Jazztelu od roku 2017.

Kúpa Jazztelu je mimoriadny prípad

Richard plánovanú kúpu španielskeho operátora Jazztel označil za mimoriadny prípad. Na existujúcich trhoch sa chce podľa neho Orange zameriavať na ďalšiu integráciu služieb v segmente pevných aj mobilných sietí. Francúzska telekomunikačná skupina Orange v súčasnosti ďalšie akvizície neplánuje.

Orange pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom Orange Slovensko. Tento operátor poskytuje komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 percent akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Orange Slovensko