Ceny ropy a zlata rástli, ovplyvnil ich slabý americký dolár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zlato dolar
Foto: SITA/AP

NEW YORK 17. septembra (WEBNOVINY) – Ceny ropy v utorok rástli. Dôvodom sú očakávania, že Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) zníži produkciu.

Pod nárast cien sa podpísal aj oslabujúci dolár a správy o tom, že Líbya zníži produkciu, keďže rakety zasiahli oblasť v blízkosti rafinérie.

Novembrové dodávky britskej ropy Brent stúpli o 1,17 USD na 99,05 USD za barel. Októbrové dodávky americkej ropy posilnili o 1,96 USD na 94,88 USD za barel.

Ceny zlata v utorok posilnili spolu s ropou. K nárastu cien tohto kovu prispel aj slabší americký dolár. Investori očakávajú výsledky zasadnutia predstaviteľov amerického Federálneho rezervného systému (Fed). Dvojdňové rokovanie sa začalo v utorok.

Niektorí analytici veria, že americká centrálna banka by mohla poslať signál, že zvýši úrokové sadzby skôr než v polovici roku 2015. Spotová cena zlata do 19:53 GMT vzrástla o 0,2 % na 1 235,29 USD za uncu. Decembrové dodávky zlata v divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy vzrástli o 1,60 USD na 1 236,70 USD za uncu.

(1 EUR = 1,2949 USD)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia