Ceny ropy sa vyvíjali zmiešane, zlato zlacnelo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ropa
Ťažba ropy. Foto: SITA/AP

NEW YORK 21. septembra (WEBNOVINY) – Ceny ľahkej americkej ropy a londýnskej ropy Brent sa počas piatkového obchodovania pohybovali opačnými smermi. Ľahká americká ropa zlacnela o 66 centov a uzavrela na úrovni 92,41 USD za barel.

Londýnska ropa Brent však posilnila o 69 centov na úroveň 98,39 USD za barel. Podľa Carla Larryho šéfa konzultačnej firmy Oil Outlooks ropu Brent do určitej miery podporili diskusie o tom, že Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) zredukuje ťažbu.

Cena zlata v piatok klesla na najnižšiu úroveň od januára, keďže posilnil dolár vzhľadom na očakávanie, že americké úrokové sadzby by sa mohli zvýšiť skôr, ako sa predpokladalo. Spotová cena žltého kovu do 18:50 GMT oslabila o 0,8 percenta na 1 215,50 USD za uncu.

V priebehu obchodovacieho dňa však bola až na úrovni 1213,61 USD za uncu, čiže najnižšie od 2. januára. Za celý týždeň zlato zlacnelo o jedno percento, pričom išlo už o tretí týždeň jeho zlacňovania. Decembrové dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 7,80 USD na 1219,10 USD za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia