Opozícia viní ministra Richtera z obludného tunelovania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Richter
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter počas TB k nezamestnanosti na Slovensku. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 25. septembra (WEBNOVINY) – Návrh na odvolávanie ministra práce a sociálnych vecí Jána Richtera podá opozícia do parlamentu 9. októbra. Agentúre SITA to potvrdil nezaradený poslanec Alojz Hlina s tým, že spolu s kolegami Luciou Nicholsonovou (SaS) a Richardom Vašečkom (OĽaNO) už vyzbierali 33 podpisov pod návrh na Richterovo odvolanie. Na zvolanie mimoriadnej schôdze stačí 30 poslaneckých podpisov.

Opozícia chce Richtera zosadiť z funkcie pre kauzu prideľovania eurofondov spoločnosti Star EU. Zistenia Konzervatívneho inštitútu o extrémnej úspešnosti spoločnosti Star EU pri čerpaní eurofondov, ktorú pred niekoľkými rokmi odporúčal starostom vtedajší generálny manažér Smeru-SD Richter, vypovedajú podľa opozičných poslancov o existencii ďalšej tunelárskej schémy obludných rozmerov.

„To, že nám dnes Európska únia zadržuje vyplatenie eurofondov za ťažké milióny eur, je práve dôsledok takýchto praktík. Niekto v tomto štáte nadobudol presvedčenie, že zdroje Európskej únie sú tu v prvom rade na to, aby sa rozkradli. V tomto obore sú smeráci veľmi vynaliezaví a bez zábran,“ povedal koncom augusta predseda SaS a europoslanec Richard Sulík.

Hlina rezortu práce a sociálnych vecí zároveň vyčíta, že dotáciu na zamestnanosť mladých za vytvorenie štyroch pracovných miest vo výške 23-tisíc eur dostal aj exekútorský úrad vedený Rudolfom Krutým. Ten predtým, ako sa stal exekútorom, pracoval v nebankovej spoločnosti Pohotovosť a neskôr túto spoločnosť ako exekútor zastupoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alojz HlinaJán RichterRichard Sulík
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky