Vlaky RegioJet previezli za tri roky deväť miliónov ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
RegioJet_Sutaz
Hrajte o rodinný výlet vlakmi RegioJet Foto: SITA

BRATISLAVA 27. septembra (WEBNOVINY) – Súkromný osobný vlakový dopravca RegioJet za tri roky svojej pôsobnosti prepravil v Českej republike a na Slovensku celkovo deväť miliónov cestujúcich.

Žlté vlaky spoločnosti na trati Praha – Ostrava – Žilina previezli od 26. septembra 2011 doteraz spolu 4,583 milióna ľudí. Počet spojov za uvedené obdobie pritom vzrástol zo sedem na osemnásť denne.

Ako informoval RegioJet, počas dva a pol roka prevádzky vlakov na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno prepravil od marca 2012 doposiaľ spolu 4,419 milióna cestujúcich.

RegioJet, ktorý je súčasťou holdingu Student Agency, v súčasnosti zamestnáva 570 osôb a ich počet plánuje zvýšiť v súvislosti s rozšírením liniek na Slovensku. Spoločnosť prevádzkuje vlakové spojenie z Prahy do Žiliny na vlastné náklady a na tejto trase má k dispozícii 95 vozňov a jedenásť lokomotív.

Linka z Bratislavy do Komárna funguje vo verejnom záujme na objednávku štátu. Prepravca má v tomto prípade v prenájme šesť motorových vlakov Desiro od nemeckého výrobcu Siemens a štyri vlaky Talent od nemecko-kanadskej firmy Bombardier.

Spoločnosť RegioJet rozšíri svoje aktivity na Slovensku 12. októbra, keď predĺži vlakové spojenie Praha – Žilina do Košíc. S platnosťou nového cestovného poriadku 14. decembra začne prevádzkovať aj vlaky z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Prepravca tvrdí, že cestujúcim bude poskytovať nadštandardné služby.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RegioJet