Zmeny v predstavenstve SPP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SPP
Slovenský plynárenský priemysel, a.s.

BRATISLAVA 30. septembra (WBN/PR) – Rozhodnutím Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky ako jediného akcionára spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) dochádza s účinnosťou od dnešného dňa k dvom zmenám v predstavenstve SPP.

Novým členom predstavenstva SPP sa s účinnosťou od 30. septembra 2014 stal Daniel Kvocera, ktorý v tejto funkcii vystriedal Petra Ivánka, a podpredsedom predstavenstva SPP sa stal Pierre Poncik, ktorý doteraz vykonával funkciu člena predstavenstva.

Aktuálny zoznam členov predstavenstva SPP, od 30. septembra 2014:

Ing. Štefan Šabík

predseda predstavenstva

Pierre Poncik, M.Sc.

podpredseda predstavenstva

členovia:

Ing. Milan Hargaš

Ing. Daniel Kvocera

Mgr. Ivana Zelizňáková

Životopis – Ing. Daniel Kvocera, člen predstavenstva SPP

V roku 1997 ukončil štúdium na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave. Svoju profesionálnu kariéru začal v Gumárňach BARUM Púchov, od roku 1998 pôsobil ako obchodný riaditeľ pre SR pre Matador, a.s. Púchov. Neskôr vystriedal viacero riadiacich pozícií v oblasti poradensko-konzultačných činností a implementácie procesov. V rokoch 2001 až 2003 pôsobil ako riaditeľ logistiky a senior konzultant pre reštrukturalizáciu spoločnosti Skloobal Nemšová, a.s.. V spoločnosti KUEHNE+NAGEL, s.r.o. pracoval ako riaditeľ pobočky a od roku 2006 ako národný manažér pre kontraktnú logistiku. Pôsobil tiež ako generálny riaditeľ spoločnosti Tepláreň, a.s. (2009 – 2010) a Slovenského vodohospodárskeho podniku, š.p. (2010 – 2012). V roku 2013 bol riaditeľom spoločnosti Chladiace veže Bohunice, s.r.o. a do apríla 2014 pôsobil ako odborný konzultant pre Richter & Partners Consulting, spol. s r.o. Od 30. septembra 2014 je členom predstavenstva SPP.

Životopis – Pierre Poncik, M.Sc., podpredseda predstavenstva SPP

V roku 2003 absolvoval Vysokú školu ekonomickú ESC Lille, odbor Finančné trhy, vo Francúzsku, kde získal akademický stupeň M.Sc. (Master of Science). Po skončení štúdia pracoval v Paríži ako audítor. V roku 2004 nastúpil ako obchodný attaché na Veľvyslanectve Francúzskej republiky na Slovensku. V rokoch 2005 až 2008 pôsobil na obchodnom oddelení v spoločnosti Dalkia a.s.. V roku 2008 začal pracovať v spoločnosti GDF SUEZ ako poradca pre predstavenstvo SPP, kde sa venoval najmä obchodu s plynom. Od roku 2010 pôsobil v spoločnostiach aktívnych najmä v oblasti prevádzkovania zásobníkov, a tiež v oblasti prieskumu a ťažby plynu a ropy. Prvou bola spoločnosť POZAGAS a.s., kde bol členom a neskôr predsedom predstavenstva, následne v spoločnosti SPP Storage s.r.o., pôsobil ako konateľ, a nakoniec v spoločnosti NAFTA a.s. ako predseda predstavenstva. Od roku 2013 do júna 2014 pracoval ako manažér zodpovedný za oblasť energetiky na oddelení Management Consulting, v spoločnosti Deloitte Advisory s.r.o. Členom predstavenstva SPP sa stal 20. júna 2014, od 30. septembra 2014 je podpredsedom predstavenstva tejto spoločnosti.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. („SPP“) (www.spp.sk) je energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku, poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SPP Slovenský plynárenský priemysel