Agentúra Fitch potvrdila ratingy Slovenskej sporiteľne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenksá sporiteľňa
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 30. septembra (WEBNOVINY) – Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila dlhodobý emisný rating (IDR) Slovenskej sporiteľne (SLSP) na stupni A s negatívnym výhľadom.

Agentúra uviedla, že dlhodobý emisný rating je v súlade s ratingom stopercentného akcionára SLSP, ktorým je Erste Group Bank AG, keďže Fitch považuje SLSP za jednu z hlavných dcér Erste.

Agentúra berie do úvahy vysokú úroveň integrácie, regionálnu blízkosť a dôležitosť SLSP pre dlhodobú stratégiu Erste, ktorá sa sústreďuje na strednú a východnú Európu.

Ratingová agentúra Slovenskej sporiteľni zároveň potvrdila krátkodobý emisný rating na úrovni F1, podporný rating na stupni 1 a rating individuálnej bonity čiže takzvaný viability rating na úrovni bbb+. Negatívny výhľad dlhodobého emisného ratingu SLSP je odzrkadlením výhľadu dlhodobého emisného ratingu Erste.

Negatívny výhľad dlhodobého IDR Erste vyplýva z názoru agentúry Fitch, že regulátori majú jasne v úmysle zmenšiť predpokladanú štátnu podporu bankám v EÚ. Potvrdenie ratingu individuálnej bonity SLSP je podľa agentúry výsledkom pokračujúceho dobrého výkonu banky napriek prostrediu s nízkymi úrokovými sadzbami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Fitch RatingsSlovenská sporiteľňa