VÚB banka má dvoch nových členov predstavenstva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
zľava: Peter Novák a Antonio Bergalio Foto: VÚB, a.s.

BRATISLAVA 2. októbra (WBN/PR) – Novým členom predstavenstva VÚB banky a vrchným riaditeľom úseku Prevádzky a informačných technológií sa od októbra stal Peter Novák. Predstavenstvo banky posilnil aj Antonio Bergalio, ktorý v banke zastreší úsek Financie, plánovanie a kontroling.

Peter Novák prichádza do VÚB z centrály rakúskej Raiffeisen Bank International AG, kde od roku 2011 zastával pozíciu „Managing Director of International Operations and IT“ a zodpovedal za riadenie prevádzky a informačných technológií v krajinách strednej a východnej Európy, Pekingu, Hongkongu, Singapure, New Yorku a Londýne. Predtým pôsobil vo vrcholovom manažmente viacerých významných spoločností v oblasti bankovníctva a telekomunikácií na Slovensku a v zahraničí. Peter Novák je absolventom Technickej Univerzity v Košiciach.

Antonio Bergalio pôsobil ostatných šesť rokov ako člen predstavenstva a finančný riaditeľ ukrajinskej Pravex Bank, ktorá patrí do skupiny Intesa Sanpaolo. Zodpovedal predovšetkým za výkazníctvo, plánovanie a kontroling, treasury, investičné bankovníctvo a obstarávanie. Predtým pracoval na riadiacich pozíciách vo viacerých bankách a konzultačných spoločnostiach so zameraním na finančný sektor. Antonio Bergalio získal ekonomické vzdelanie na Janovskej univerzite. V rokoch 2012 až 2014 bol aj členom Výboru talianskych podnikateľov na Ukrajine.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka