Registrácia  |   Prihlásenie Podnikám.skNajky.skDámskaJazda.skByvaniejehra.skCestujsi.sk

WebNoviny

Meniny má: Arnold

Počasie na dnes:

Zdielať na:

Piloti Lufthansy budú opäť štrajkovať, chcú si udržať výhody

Autor: SITA, 7. októbra 2014 10:02
Lufthansa Spoločnosť Lufthansa uviedla, že z letiska vo Frankfurte bol naplánovaný v čase štrajku odlet 21 nákladných lietadiel. Foto: ilustračné, SITA/AP
FRANKFURT 7. októbra (WEBNOVINY) - Odborový zväz pilotov spoločnosti Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), zvolal štrajk pilotov, ktorý sa týka nákladnej divízie Lufthansa Cargo. Piloti štrajkujú, aby si udržali výhody týkajúce sa odchodu do dôchodku.

Štrajk sa uskutoční od 8. októbra 1:00 GMT (3:00 SELČ) do 9. októbra 20:30 GMT (22:30 SELČ). Ide už o šiesty štrajk pilotov spoločnosti Lufthansa v tomto roku, prvýkrát sa však týka nákladnej divízie. Dotkne sa všetkých letov Lufthansa Cargo, ktoré štartujú na nemeckých letiskách.

VC zastupuje približne 5400 pilotov spoločnosti Lufthansa. Odbory chcú dosiahnuť, aby Lufthansa naďalej umožnila odchádzať pilotom do dôchodku vo veku 55 rokov, pričom by poberali 60 percent výšky svojho platu, kým sa im nezačne riadna penzia. Spoločnosť Lufthansa uviedla, že z letiska vo Frankfurte bol naplánovaný v čase štrajku odlet 21 nákladných lietadiel.

Spoločnosť Lufthansa prišla s ponukou, že dôchodkové výhody zachová pre pilotov, ktorí v spoločnosti začali pracovať skôr než v tomto roku. V prípade nových pilotov však chce zvýšiť najskorší možný vek odchodu do dôchodku. Odbory túto ponuku považujú za neférovú.

Pridajte sa k nám na Facebooku

Anketa
Učitelia prešli zo štrajkovej pohotovosti do stupňovaného štrajku. Myslíte si, že oprávnene?
Áno, za svoju prácu by mali byť určite lepšie ohodnotení a aj do školstva by malo ísť viac peňazí
Štrajk nepodporujem, za ich prácu a veľa voľných dní si vyššie platy nezaslúžia
Nezaujíma ma to, mám dosť svojich starostí
Ďalšie ankety
Reklamné odkazy