Počet ľudí v hmotnej núdzi medzimesačne klesol o tisíce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, korupcia
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 21. októbra (WEBNOVINY) – Dávky v hmotnej núdzi na konci septembra dostávalo 152,2 tisíc osôb. Oproti koncu augusta išlo o pokles o 4,6 tisíc ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 33,3 tisíc. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny minulý mesiac celkovo odkázaných 304,8 tisíc osôb, čo je 5,63 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

V porovnaní s augustom tak podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov minulý mesiac klesol o 0,13 percentuálneho bodu, medziročne o 1,02 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci septembra už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. V okrese Revúca išlo o 8,6 tisíc ľudí, čo tvorí 21,34 percenta z počtu obyvateľov tohto okresu. Okres Rimavská Sobota vykázal ku koncu minulého mesiaca 17,2 tisíc ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 20,29 percenta z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo 17,55 percenta ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 11,1 tisíc sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je v bratislavských okresoch. Na konci minulého mesiaca bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,42 percenta po 0,85 percenta ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo na konci septembra v hmotnej núdzi 0,63 percenta obyvateľov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MPSVR Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR