Erste Group Bank je presvedčená, že záťažové testy zvládne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erste Group
Foto: erstegroup.com

VIEDEŇ 22. októbra (WEBNOVINY) – Rakúska spoločnosť Erste Group Bank nemá dôvod domnievať sa, že by nezvládla záťažové testy, ktoré podstupujú veľké banky v eurozóne.

Banka uviedla, že to vyplýva z rozhovorov, ktoré banka vedie s predstaviteľmi regulačných orgánov. „Náš dialóg s dozornými orgánmi nenasvedčuje, že testy nezvládneme,“ vyhlásila v stredu spoločnosť Erste.

Španielska agentúra EFe pritom uviedla, že minimálne 11 bánk zo šiestich krajín, vrátane spoločnosti Erste, by nemalo testy zvládnuť. Agentúra sa odvolala na bližšie nešpecifikované finančné zdroje. Šéf rakúskej centrálnej banky Ewald Nowotny minulý týždeň povedal, že väčšina rakúskych bánk smeruje k tomu, že testy zvládne. Pre agentúru Reuters v stredu dva zdroje uviedli, že správy o tom, že Erste testy nezvládne, sú nepravdivé.

Skupina Erste pôsobí aj na Slovensku. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií Slovenskej sporiteľne sa táto spoločnosť začlenila do finančnej skupiny Erste. Predaj akcií sa uskutočnil v januári 2001. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ewald Nowotny
Firmy a inštitúcie Slovenská sporiteľňa