Agentúra Moody's zhoršila ratingy Tesca pre zníženie zisku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tesco
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 23. októbra (WEBNOVINY) – Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s zhoršila britskému maloobchodnému reťazcu Tesco rating dlhodobých nadriadených nezabezpečených záväzkov na stupeň Baa3 z úrovne Baa2. Zároveň agentúra znížila krátkodobý rating Tesca na stupeň Prime-3 (P-3) z úrovne Prime-2 (P-2). „Ratingy Tesca sme znížili pre podstatné zmenšenie obchodného zisku za prvý polrok jeho účtovného roka 2015, ktorý negatívne ovplyvnili rýchle štrukturálne zmeny na trhu Veľkej Británie s potravinami, a tiež pre terajšiu neistotu v súvislosti s tým, že britský úrad pre finančnú etiku (FCA) prešetruje chyby v účtovníctve Tesca,“ povedal Sven Reinke z agentúry Moody’s.

Ratingová agentúra však uviedla, že hoci spoločnosť Tesco čelí náročným úlohám na trhu Veľkej Británie, jej ratingy na úrovni Baa3/P-3 naďalej odzrkadľujú silný podnikateľský profil firmy, ktorého oporou je trvalé vedúce postavenie na britskom trhu s potravinami.

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Tesco