Ceny ropy vzrástli, môže za to zníženie produkcie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ropa
Ceny ropy sú vyššie. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Ceny ropy vo štvrtok vzrástli po správe o septembrovom obmedzení produkcie v Saudskej Arábii. Podľa zdrojov agentúry Reuters sa krajina týmto krokom snažila kompenzovať negatívne dopady prudkého poklesu cien počas leta.

Na dopyt pozitívne vplývali aj lepšie než očakávané údaje z čínskeho priemyslu a vzostup akciového trhu v USA. Decembrové dodávky ropy Brent zdraželi o 2,5 percenta na 86,83 USD za barel a ceny ľahkej americkej ropy vzrástli o 2 percentá na 81,86 USD za barel.

Ceny zlata vo štvrtok klesli, keď ich nadol ťahal silnejší americký dolár a pozitívne výsledky firiem v uplynulom kvartáli. Dôveru v zotavenie ekonomiky podporila aj správa, že počet nových nezamestnaných v USA sa držal šiesty týždeň v rade pod hranicou 300 tisíc osôb.

Spotová cena zlata bola o 18:08 GMT na úrovni 1 229,12 USD za uncu, čo bolo o 0,9 percenta menej ako záverečná hodnota zo stredy. Decembrové dodávky zlata na divízii COMEX zlacneli o 16,40 USD na 1 229,10 USD za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať