J&T uzavrela strategickú zmluvu s čínskou firmou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ustava, podpis, zmluva, madarsko
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. októbra (WEBNOVINY) – Skupina J&T Finance Group SE uzavrela zmluvu o strategickej spolupráci s čínskou súkromnou spoločnosť CEFC China Energy Company Limited.

„Dlhodobo hľadáme príležitosti rastu a rozvoja. Toto partnerstvo otvára pre obe strany nové príležitosti v oblasti finančných služieb. Uzatvorenie strategického partnerstva je prvým krokom našej spolupráce, ktorá môže vyústiť až do minoritného kapitálového prepojenia oboch subjektov. Vzhľadom na náročnosť celého procesu, ktorý podlieha mnohým promienkam regulácie a schvaľovaniam tak v Číne, ako aj vo všetkých krajinách, kde pôsobíme, je predčasné hovoriť o výške kapitálového vstupu či podielu,“ uviedol člen predstavenstva J&T Finance Group Patrik Tkáč.

CEFC China Energy Company Limited je najväčšou súkromnou spoločnosťou v Šanghaji a šiestou najväčšou privátnou firmou v Číne. Pôsobí predovšetkým v oblasti financií, energetiky a priemyslu, kde sa zaoberá spracovaním, skladovaním, distribúciou a obchodovaním s ropnými, agrochemickými, petrochemickými a plynovými produktmi. Firma sa celosvetovo radí do TOP 500 firiem.

Skupina J&T Finance Group sa zameriava na poskytovanie komplexných služieb spojených s privátnym a retailovým bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. Pôsobí na Slovensku, v Českej republike, v Chorvátsku a v Rusku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Patrik Tkáč
Firmy a inštitúcie J&T BANKA