IBM použije údaje Twitteru, aby firmám predpovedal trendy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Twitter
Foto: Twitter

WASHINGTON 30. októbra (WEBNOVINY) – Spoločnosť IBM bude spolupracovať so sociálnou sieťou Twitter v oblasti analýzy dát. IBM bude využívať údaje z príspevkov na sieti Twitter, čo by jej malo pomôcť formovať podnikateľské rozhodnutia. Firma bude pomáhať spoločnostiam predpovedať trendy a spotrebiteľskú dôveru týkajúcu sa produktov a značiek. O partnerstve so spoločnosťou Twitter informovala firma IBM v stredu.

„Údaje sú fenoménom našich čias,“ povedala šéfka IBM Ginni Romettyová. Firma IBM má v pláne ponúkať údaje spoločnosti Twitter v rámci svojich analytických služieb. „Toto je veľký míľnik pre Twitter,“ uviedol šéf firmy Dick Costolo. „IBM prináša unikátnu schopnosť integrácie komplexných systémov a dát. To pomôže klientom robiť lepšie podnikateľské rozhodnutia,“ doplnil Costolo.

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje služby viac ako sto rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách a zamestnáva viac ako 430-tisíc zamestnancov. Na Slovensku aktívne funguje od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko, s. r. o. vznikla 7. decembra 1992.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie IBMTwitter