Capco Slovensko formuje budúcnosť financií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 31. októbra (WBN/PR) – Capco od roku 2012 v Bratislave zaznamenáva raketový vzostup.

Capco, jediná globálna konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, založila svoje pracovisko v Bratislave v roku 2012 a dosiahla viac než 120 konzultantov za necelého 2,5 roka. Tento skutočne raketový vzostup podčiarkuje kvalifikáciu a motiváciu slovenských expertov vo finančných službách a IT oblasti. Viedlo to k dodaniu kvalitných pracovných výsledkov poskytovaných pre vedúce globálne finančné inštitúcie (špeciálne v starých krajinách EÚ) a takto pracovisko Capco v Bratislave stabilne pomáha formovať budúcnosť financií so svojimi spokojnými klientami na približne 20 paralelne bežiacich projektoch. Pozrime sa na niektoré príklady z praxe.

Vývoj produktu pre finančno-technologický startup s cieľom reálnej optimalizácie spracovania platieb

Finančno-technologická start-up spoločnosť so sídlom v USA a Nemecku, založená s cieľom vytvoriť B2B platobný systém na európskych a severoamerických trhoch, ktorý by pomohol malým a stredným podnikom optimalizovať spracovanie platieb s ich obchodnými partnermi. Spoločnosť chcela významne rozšíriť portfólio svojej ponuky, avšak mala obmedzené IT znalosti. Kľúčovými kritériami boli zručnosti, agilita, skúsenosti, lokalita v blízkosti a rozumné náklady. Capco poskytlo samostatný, dynamický 5-10 členný výrazne seniorný tím IT konzultantov so významnými skúsenosťami v SCRUM metodológii, zväčšilo infraštruktúru za 2 týždne a poskytlo expertné znalosti v platbách. Tím preukázal skvelú kombináciu agility a rozumných nákladov, keď vyvinul hlavné verzie novej produktovej línie plus prototypy pre dodatočné produkty pre klienta. Projekt vyústil do prudkého zníženia prevádzkových a investičných rizík a umožnil klientovi rozšíriť ďalej jeho obchodné a prevádzkové modely.

Splnenie regulačnej požiadavky s krátkym termínom

Náš klient čelil výzvam pri implementácii vykazovacieho systému derivátov pre výkaz v súlade s EMIR-om (vykazovanie všetkých OTC derivátov a ostatných zahrnutých kontraktov pre obchodný repozitár) k dátumu požadovanému direktívou EÚ. Klient požadoval implementáciu plne automatizovanej samostatnej aplikácie na spracovanie päťdesiat tisíc transakcií denne z dvoch rozdielnych systémov. Pevne koordinovaní a vysoko efektívni konzultanti Capco vykonali komplexnú a transparentnú analýzu rozdielov k regulačným požiadavkám a podporu zastrešením vyplývajúcich úloh, poskytli komplexné vykazovacie schopnosti pre biznis OTC derivátov, zabezpečili úplný súlad s reguláciou pri rozumných nákladoch. Tím zaistil, že klient splnil nastavený termín a odovzdal výslednú vykazovaciu aplikáciu na produktové oddelenie klienta.

Využívanie Veľkých Dát na súlad so zákonmi

Klient Capco, nemecká retailová banka, chcela nasadiť novú platformu,aby sa prispôsobila požiadavkám súčasných užívateľov a účtovným požiadavkám, vyplývajúcim z Basel III. Výzvou bol reinžiniering existujúceho front-endového softwaru na zvýšenie priateľskosti pre užívateľov a na implementáciu novej back-endovej a vykazovacej funkcionality, založenej na spojených dátach naprieč všetkými portfóliami úverov banky. Následne po vyhodnotení na mieste business analytikmi Capco, tím konzultantov z Bratislavy zastrešil technickú analýzu, migráciu dát, vývoj, testovanie a migráciu aplikácie. Projekt poskytol nákladovo efektívny zmiešaný model analýzy na mieste a vzdialených dodávok, s vývojom dodaným z Bratislavy. Preukázal aj pružnosť Capco Bratislava a jeho portfólia modelov dodávok – vyslaním bratislavských konzultantov, aby sa pripojili k tímu na mieste, hneď po žiadosti.

Poskytnutie flexibilných a nákladovo-efektívnych riešení pre produkčnú podporu

Vedúci fínsky penzijný fond požadoval rozšírenie funkcionality už implementovaného obchodného systému Murex. Business oddelenie klienta požadovalo flexibilnú a spoľahlivú produkčnú podporu na spravovanie prevádzkových funkcií a potenciálnych problémov. Capco poskytlo svojich senior biznis analytikov na analýzu denných problémov Murex-u, na identifikáciu a optimalizáciu technologických a biznis procesov a na zosúladenie, testovanie a nasadenie nových modulov. Vďaka kombinácii hlbokých biznis a technologických skúseností profesionálov Capco dodalo pružné a nákladovo efektívne riešenie produkčnej podpory, založené na modeli striedavých dodávok (na mieste u klienta a z Bratislavy).

Foto: Capco

O Capcu

Capco je globálna biznis a technologická konzultačná spoločnosť venujúca sa výlučne finančnému sektoru. Rozpoznávame príležitosti a výzvy, ktorým čelia naši klienti a rozumieme im. Uplatňujeme sústredenie, prehľad a odhodlanie v konzultingu, technológiách a transformácii. Prekonávame zložitosť. Odstraňujeme prekážky. Pomáhame našim klientom realizovať ich potenciál na zvyšovanie úspechu. Hodnota, ktorú tvoríme, prehľad, ktorým prispievame a zručnosti našich ľudí znamenajú, že sme viac ako konzultanti. Sme skutoční účastníci v odvetví. Spolu s našimi klientmi formujeme budúcnosť financií. Slúžime našim klientom z pracovísk v hlavných finančných centrách naprieč Severnou Amerikou, Európou, Afrikou a Aziou. V strednej a východnej Európe Capco pôsobí cez svoje pracovisko na Slovensku v Bratislave.

Viac informácií o spoločnosti Capco nájdete na www.capco.com.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Capco