Subdodávateľ automobilky Kia zamestná v Žiline stovky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kia
Foto: ilustračné, SITA/Lukáš Macek

BRATISLAVA 13. novembra (WEBNOVINY) – Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia, s. r. o. ktorá patrí medzi hlavných subdodávateľov firmy Kia Motors Slovakia, rozšíri v Žiline výrobu. Vzniknúť by tak malo 200 až 400 nových pracovných miest. Ministra hospodárstva SR Pavla Pavlisa o tom informovala spoločnosť počas jeho zahraničnej pracovnej cesty v Kórei na spoločnom stretnutí v Soule.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Miriam Žiaková, s výstavbou ďalšej časti závodu začne firma v najbližších týždňoch a plánuje preinvestovať od 40 do 60 miliónov eur. Novovytvorené pracovné miesta chce pritom z jednej pätiny obsadiť vysokoškolsky vzdelanými zamestnancami. „Spoločnosť plánuje požiadať aj o štátnu pomoc a od výšky poskytnutej štátnej pomoci bude závisieť definitívny rozsah investície,“ dodal Žiaková.

V roku 2011 Vláda SR schválila investičnú pomoc pre Sungwoo Hitech Slovakia vo forme úľavy na dani z príjmov vo výške tri milióny eur. Firma vtedy avizovala preinvestovať viac ako 13,8 milióna eur do rozšírenia závodu, vďaka čomu malo vzniknúť 110 pracovných miest.

Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia, s. r. o. vznikla v marci 2006. V súčasnosti patrí medzi hlavných subdodávateľov spoločnosti Kia Motors Slovakia. Firma patrí do európskej skupiny Sungwoo Hitech, ktorá ma sídlo v Ostrave a spolu s touto spoločnosťou tvorí samostatný výrobný celok, ktorý celú svoju produkciu zabezpečuje vlastnými výrobnými prostriedkami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Kia