Počet ľudí v hmotnej núdzi klesol, dávky potrebujú státisíce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze, korupcia
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 21. novembra (WEBNOVINY) – Dávky v hmotnej núdzi na konci októbra tohto roka na Slovensku dostávalo 149 tisíc osôb. Oproti koncu septembra išlo o pokles o 3200 ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 35,8 tisíca.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny minulý mesiac celkovo odkázaných 299,7 tisíc osôb, čo je 5,53 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. V porovnaní so septembrom tak podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov minulý mesiac klesol o 0,1 percentuálneho bodu, medziročne o 1,08 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci októbra už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. V okrese Revúca išlo o 8,5 tisíc ľudí, čo tvorí 21 percent z počtu obyvateľov tohto okresu. Okres Rimavská Sobota vykázal ku koncu minulého mesiaca 17,1 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 20,16 percenta z celkového počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Rožňava bolo 17,39 percnta ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá takmer 11,1 tisícu sociálne odkázaným osobám. Najmenej sociálne odkázaných ľudí je v bratislavských okresoch. Na konci minulého mesiaca bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,40 percenta po 0,78 percenta ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo na konci októbra v hmotnej núdzi 0,61 percenta obyvateľov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať