Najväčšia holandská banka zruší stovky pracovných miest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ING Bank
Foto: banky.sk

AMSTERDAM 26. novembra (WEBNOVINY) – ING, ktorá je najväčšou holandskou bankou, v najbližších troch rokoch zruší 1 700 pracovných pozícií ako súčasť jej orientácie na internetové bankovníctvo. V štvrtom kvartáli tohto roka banka vytvorí rezervu v sume 320 mil. eur na realizáciu týchto krokov. ING v utorok uviedla, že redukcia počtu pracovných miest a s tým spojené investície do informačných technológií budú od roku 2018 prinášať ročné úspory v objeme zhruba 270 mil. eur.

Väčšina pracovných miest sa zruší v centrále banky, v kanceláriách, ktoré nie sú v kontakte s klientmi, v call centrách a oddeleniach informačných technológií. ING konštatovala, že v rokoch 2015 až 2017 investuje do systémov informačných technológii približne 200 mil. eur. Banka zintegruje informačné systémy, ktoré používa pre mobilné aplikácie, internetovú stránku, call centrum a pobočky. To jej umožní, aby prostredníctvom všetkých týchto kanálov ponúkala rovnaké služby.

ING na Slovensku pôsobí v oblasti bankovníctva, poisťovníctva a dôchodkového sporenia. ING Bank N.V. pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej pobočky. Bola prvou zahraničnou bankou, ktorá v roku 1991 vstúpila na slovenský trh. ING Životná poisťovňa pôsobí na Slovensku od roku 1996. ING dôchodková správcovská spoločnosť funguje na Slovensku od roku 2004. ING Tatry-Sympatia, d. d. s. bola do Obchodného registra SR zapísaná v roku 2006.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia