V roku 2020 bude mať mobil deväť z desiatich ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mobil, žena, úsmev
Foto: shutterstock.com

BRATISLAVA 29. novembra (WEBNOVINY) – V roku 2020 bude mať mobilný telefón 90 percent svetovej populácie staršej ako šesť rokov. Počet majiteľov smartfónov prekročí celosvetovo 6,1 miliardy. Vyplýva to zo štúdie Ericsson Mobility Report, ktorú spoločnosť zverejnila v utorok. Najrýchlejšie rastúcimi trhmi sú India a Čína, kde v treťom štvrťroku tohto roku pribudlo 18 miliónov, resp. 12 miliónov zákazníkov v mobilných sieťach.

Najväčší záujem zákazníkov je o smartfóny, ktoré si v treťom kvartáli kúpilo 800 miliónov zákazníkov. To predstavuje 65-70 % predaných telefónov v treťom štvrťroku tohto roku. V rovnakom kvartáli roku 2013 bol pritom tento podiel 55 percent. Mobility Report však stále vidí priestor na rast, keďže smartfóny na celom svete teraz využíva 37 % zákazníkov mobilných operátorov. Ericsson odhaduje, že v ďalších rokoch vzrastie počet zákazníkov mobilných operátorov so smartfónmi z dnešných 2,7 miliardy na 6,1 miliardy v roku 2020.

Senior viceprezident a hlavný stratég Ericssonu Rima Qureshi označil mobilné technológie za globálny fenomén. Prispievajú k tomu podľa neho klesajúce ceny mobilných telefónov, ich stále širšie využitie a neustále sa zlepšujúce pokrytie mobilným signálom.

Ericsson Mobility Report je komplexnou aktualizáciou mobilných trendov, ktorá využíva analýzy veľkých objemov dát v existujúcich mobilných sieťach. Ericsson ju vydáva dvakrát ročne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať