SSE s novým generálnym riaditeľom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SSE

BRATISLAVA 27. novembra (WBN/PR) – Od 1. decembra 2014 dochádza v Stredoslovenskej energetike (SSE), a. s., k zmene na poste generálneho riaditeľa. Spoločnosť bude viesť Stanislav Coufal.

Stanislav Coufal (41) vyštudoval Ekonomicko-správní fakultu na Masarykovej univerzite v Brne, odbor financie. V roku 2012 absolvoval London Business School v Londýne. Má bohaté medzinárodné skúsenosti s korporátnym manažmentom, riadením predaja, budovaním nových biznisov v oblasti distribúcie a predaja elektrickej energie, IT služieb, v oblasti investičného a komerčného bankovníctva.

Po ukončení štúdia pracoval na vedúcich pozíciách v investičnej spoločnosti Atlantik finančné trhy v Brne a taktiež dva roky v Kyjeve. V rokoch 2001 – 2004 zastával funkciu podpredsedu predstavenstva a riaditeľa treasury v Prvej česko-ruskej banke v Moskve. V rokoch 2004 – 2009 založil a viedol v Moskve dve dcérske spoločnosti pre americkú korporáciu Global Payments. Zároveň v Rusku založil a riadil komerčne veľmi úspešný úverový register dlžníkov, ktorý sa stal jednotkou na ruskom trhu a dnes pôsobí pod obchodnou značkou Equifax. V rokoch 2009 až 2012 pôsobil vo funkcii obchodného riaditeľa pre oblasť strednej a východnej Európy v Global Payments Europe so sídlom v Prahe. Do SSE prichádza z pozície riaditeľa a konateľa českého prevádzkovateľa miestnych distribučných sústav a obchodníka s elektrickou energiou, spoločnosti Your Energy.

Najvyššia výkonná manažérska pozícia v SSE mi dáva možnosť odovzdať rokmi získané skúsenosti nielen z energetiky, ale aj z iných druhov biznisu. Som zvyknutý budovať a rozvíjať spoločnosti, v ktorých som pôsobil, na základe dlhodobej vízie. A s týmto mojím nastavením prichádzam aj do SSE. SSE vnímam ako dobre etablovanú spoločnosť so skúseným kolektívom ľudí. Napriek zmenám, ktoré sa za posledné roky vo firme udiali je rozhodne na čom stavať,“ hovorí Stanislav Coufal.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SSE Stredoslovenská energetika