V Žiline otvorili Immopark, prácu v ňom našli desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Immopark

BRATISLAVA 28. novembra (WBN/PR) – Preinvestovaných 5,5 milióna eur, ale najmä – 80 nových pracovných miest. Taká je bilancia dnešného otvorenia centrálneho triediaceho strediska kuriérskej spoločnosti Direct Parcel Distribution SK (DPD), prvej haly Immoparku Žilina. Developerom Immoparku je spoločnosť Erste Group Immorent Slovensko.

Otvorenie žilinského Immoparku nie je pozitívnou správou len pre rozvoj samotného projektu, ale aj pre celý región. Už dnes si v ňom totiž našlo prácu 80 ľudí. V prvej fáze projektu vznikla hala o celkovej rozlohe 2 180 metrov štvorcových a ďalších 627 metrov kancelárskych plôch. „Aj najďalej budeme pokračovať v rozvoji parku. Či už výstavbou hál pre klientov z oblasti priemyslu, logistiky a skladovania, alebo predajom niektorých častí pozemkov klientom, ktorí preferujú stavať na vlastnom pozemku,“ vraví Peter Malík, konateľ Erste Group Immorent Slovensko.

DPD sa pre lokalitu žilinského letiska rozhodla po zvážení niekoľkých verzií. Víťazný variant prinesie úsporu v nákladoch a po dobudovaní diaľničného obchvatu Žiliny aj výrazné časové úspory pri doručovaní balíkov. Nová budova DPD bude slúžiť ako centrálne triediace stredisko pre celé Slovensko a zároveň ako vstupný a výstupný bod pre exportné a importné zásielky DPD. Paralelne bude plniť úlohu štandardnej pobočky v žilinskom regióne. „Pre slovenské DPD ide o kľúčovú investíciu v doterajšej 12-ročnej histórii spoločnosti. Každoročné nárast počtu zásielok v prepravnej sieti DPD a dôvera zákazníkov v naše služby boli impulzom k tejto investícií, ktorá vrátane technológií zabezpečujúcich triedenie dosiahla 5,5 miliónov eur,“ vysvetľuje Peter Červeň, generálny riaditeľ spoločnosti DPD.

Centrálne stredisko DPD je prvou stavbou žilinského Immoparku, ktorý sa bude v blízkej budúcnosti rozkladať v oblasti Dolného Hričova na plocha 17 tisíc metrov štvorcových. Vonkajšie plochy potrebné pre systémovú prepravu majú celkovú rozlohu 9 500 metrov štvorcových. Pozemok a budova sú pripravené k ďalšej expanzii, s ktorou sa počíta už dnes. „Kapacita nového triediaceho centra je plánovaná na nasledujúcich 8 až 10 rokov. Nová pobočka DPD je momentálne schopná spracovať štyritisíc balíkov za hodinu, v druhej fáze to bude už osemtisíc a pripravovaná tretia fáza projektu počíta s expanziou o ďalších 30 percent,“ dodáva Peter Červeň.

Erste Group Immorent (EGI) je v rámci skupiny Erste Group okrem developmentu špecialistom na financovanie nehnuteľností a infraštruktúry. Na Slovensku investovala spoločnosť už do Immoparku v Košiciach a momentálne otvorila ďalší park v Žiline. V Košiciach má k dispozícii dve haly s celkovou prenajímateľnosťou plochou 20 tisíc metrov štvorcových.

Direct Parcel Distribution

Jedna z vedúcich spoločností na trhu kuriérnych a prepravných služieb. Svoje služby poskytuje denne tisícom zákazníkov. Je súčasťou medzinárodnej prepravnej sústavy a expertom na domácom trhu prepravných služieb. DPD poskytuje prepravu v rámci Slovenska a do viac ako 220 krajín sveta.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Slovenská sporiteľňa