Borec si chce sadnúť s Kažimírom k schválenému rozpočtu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kazimir borec
Minister spravodlivosti Tomáš Borec (vľavo) a minister financií Peter Kažimír. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 5. decembra (WEBNOVINY) – Rozpočet schválený pre rezort spravodlivosti na budúci rok sa môže ešte zmeniť. Na konci roka sa totiž zopakovala situácia, že majú nedostatok prostriedkov na mzdy zamestnancov justície a je potrebné dofinancovať aj iné záväzky.

Minister spravodlivosti Tomáš Borec uviedol pre média, že sa dohodol s ministrom financií Petrom Kažimírom, že po schválení rozpočtu si v pokoji sadnú a prejdú celú kapitolu ministerstva spravodlivosti, aby našli tie problémy, ktoré tam dlhodobo sú.

Borec upozornil napríklad na dlhotrvajúci problém so 100 vyššími súdnymi úradníkmi, ktorí boli prijatí v časoch predchádzajúcej vlády bez toho, aby boli finančne krytí a vlastne stále nie sú zahrnutí do rozpočtu. „Budeme teda rozpočet riešiť dodatočne a pevne verím, že v plnej spokojnosti oboch strán,“ vyhlásil Borec.

Ministerstvo spravodlivosti by malo podľa vo štvrtok schváleného rozpočtu na budúci rok hospodáriť so sumou 311 miliónov eur, v porovnaní s týmto rokom je to pokles o 5,19 milióna eur. V rámci rozpočtu ministerstva sú aj prostriedky na väzenstvo, ktoré má na budúci rok vyčlenených 147 miliónov eur. V porovnaní s tohtoročným rozpočtom sú výdavky na väzenstvo o 11,2 milióna eur nižšie. Je to spôsobené menšími výdavkami na rekonštrukcie a budovanie nových objektov. Rozbehnutých projektov sa to však netýka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter KažimírTomáš Borec
Firmy a inštitúcie MS Ministerstvo spravodlivosti SR