Vnútro dostane z rozpočtu viac, plánuje znižovať kriminalitu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Pohľad na parkovisko v Devínskej Novej Vsi počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 6. decembra (WEBNOVINY) – Ministerstvo vnútra bude na budúci rok hospodáriť so sumou 2 094 831 706 eur. Oproti pôvodnému návrhu poslanci národnej rady schválili rezortu vnútra navýšenie o 15 miliónov eur, ktoré pôjdu na policajtov do oblastí so zvýšenou kriminalitou. Výdavky na mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania tvoria z rozpočtu 616 680 361 eur. Zákon o štátnom rozpočte na rok 2015 schválil vo štvrtok parlament.

Z celkovej sumy pre rezort vnútra tvoria takmer 980 miliónov eur financie určené pre školstvo. Rozpočtujú sa v kapitole ministerstva vnútra v dôsledku reformy štátnej správy ESO, po ktorej prešli školské úrady pod okresné úrady v správe rezortu vnútra.

Schválený rozpočet pre rezort vnútra na tento rok predstavoval približne 2,04 miliardy eur. Nárast spôsobilo rozpočtovanie prostriedkov z eurofondov na tretie programové obdobie v sume 89,7 milióna eur. Vnútro tiež dostalo viac peňazí pre náklady na troje volieb, ktoré sa konali v tomto roku.

Na oblasť ochrany verejného poriadku a bezpečnosti vyčlenili pre budúci rok 563 miliónov eur, tohtoročný rozpočet rátal pôvodne so sumou 463 miliónov. Za nárast môže zvýšenie osobných výdavkov, systemizácia policajtov a navýšenia kategórie tovary a služby. Na záchranné zložky má rezort vnútra na budúci rok k dispozícii približne 105 miliónov eur, na azylovú politiku pôjde 1,6 milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR