Centrum slovenského stavebníctva je podľa Lipšica na Cypre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Praca
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 12. decembra (WEBNOVINY) – Centrom slovenského stavebníctva je podľa nezaradeného poslanca parlamentu Daniela Lipšica cyperská Nikózia. Na rovnakej adrese a v tej istej kancelárii tam podľa neho sídlia majitelia viacerých dodávateľov v rezorte dopravy.

„Končí tam stopa troch kľúčových dodávateľov v rezorte dopravy, ktorí dohromady zarobia a čiastočne už aj zarobili vyše 1,5 miliardy eur. Ministerstvo dopravy by malo zvážiť otvorenie vysunutého pracoviska rezortu v tejto budove,“ povedal Lipšic s tým, že vedľajšia kancelária je ešte možno voľná.

Obrazom: Opozícia odvolávala ministra Počiatka pre sporný tender

Počiatek by mal dostať červenú kartu

Opozičný poslanec počas rozpravy k návrhu opozície na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy Jánovi Počiatkovi pre sporný tender na zabezpečovanie platieb mýta palivovými kartami spomenul stavebné firmy Váhostav – SK, a. s. a Doprastav, a. s., ale aj Paywell, a. s., ktorá uspela v spomínanom tendri Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. Lipšic položil k Počiatkovi symbolickú schránku, keby na ministerstve chceli otvorené pracovisko v Nikózii.

Lipšic sa ministra dopravy spýtal, či na týchto zákazkách skutočne zarábajú Cyperčania a Novozélanďania, ktorým sa zapáčilo podnikateľské prostredie na Slovensku vytvorené stranou Smer, alebo sú to Slováci, ktorí sa nemôžu priznať k podielom v týchto firmách. „Pretože pre vás a premiéra Fica by to bolo úplne zničujúce. Obávam sa, že odpoveď na túto otázku nepoznám len ja, poznáte ju, pán minister, aj vy, poznajú ju všetci vaši poslanci,“ vyhlásil Lipšic. Myslí si, že teraz prišiel čas, aby Počiatek dostal už červenú kartu, lebo žltú už dostal počas prvej Ficovej vlády za návštevu jachty J&T v Monaku.

Daniel lipsic
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Obchod s Paywellom považuje za megadrzosť

Líder strany Nova považuje obchod s Paywellom za obrovskú mieru drzosti. Spýtal sa, či dá rezort dopravy 5-percentnú zľavu kamionistom, ak budú využívať platobné a nie palivové karty. „Rezort nepríde ani o euro, ale firma Paywell príde o svoje provízie. A to, myslím si, nikdy nedopustíte. Považujem tento tender za megadrzosť, ale aj megazlodejinu,“ uviedol Lipšic. Zároveň zaželal krajine, aby sa čím skôr zbavila vlády, ktorá „okráda na každom jednom tendri normálnych, bežných a priemerných ľudí“.

Poslankyňa Erika Jurinová (OĽaNO) označila ministra dopravy za „predĺženú ruku oligarchov“ a vyzvala ho, aby odstúpil. Podobne ako viacerí ďalší opoziční poslanci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicErika JurinováJán Počiatek
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky