IC vlaky sa v prvý deň boja s RegioJetom zaplnili spolovice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlaková súprava RegioJet
Vlaková súprava spoločnosti RegioJet. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 16. decembra (WEBNOVINY) – Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) je spokojná s prevádzkou svojich expresných InterCity (IC) vlakov v nedeľu 14. decembra. „Priemerná obsadenosť IC vlakov dosahovala približne 50 percent,“ informovala v utorok riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

Všetky vlaky súkromného dopravcu meškali

Neuviedla, koľko cestujúcich IC vlaky previezli v prvý deň priamej konkurencie štátneho dopravcu so súkromným RegioJetom na hlavnej domácej železničnej trati medzi Bratislavou a Košicami.

„Najvyťaženejšie boli popoludňajšie spoje z východného Slovenska do Bratislavy. Vybrané IC vlaky ZSSK majú vyššiu kapacitu sedadiel ako súpravy súkromného dopravcu,“ uviedla Morháčová. Všetky vlaky štátneho dopravcu podľa nej prišli do cieľa bez meškania. „Všetky vlaky súkromného dopravcu meškali v cieľovej stanici od ôsmich do 48 minút. Ani jeden nešiel v zmysle deklarovaného cestovného poriadku,“ dodala.

RegioJet prepravil takmer tritisíc cestujúcich

ZSSK vypravila v nedeľu, keď začal platiť nový cestovný poriadok na železniciach, šesť spojov IC vlakov. Dva z Bratislavy do Košíc, tri z Košíc do Bratislavy a jeden aj z Humenného cez Prešov do Bratislavy.

RegioJet už v pondelok informoval, že vo vlakoch medzi Bratislavou a Košicami v prvý deň súboja so štátnym dopravcom prepravil spolu 2 290 cestujúcich. Neuviedol, nakoľko bola celková kapacita vlakov obsadená, ale podľa odhadov mohla dosiahnuť zhruba 70 percent.

Privátny dopravca sa pritom sám označil za jednoznačného víťaza. RegioJet v nedeľu vypravil spolu šesť spojov, tri z Bratislavy do Košíc aj opačne, vlaky podľa dopravcu boli v špičke vypredané. Súkromný prepravca priznal viaceré nedostatky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RegioJetZSSK Železničná spoločnosť Slovensko