Únia dá Slovensku 187 miliónov na účinné čerpanie eurofondov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Euro, peniaze_euro, eu, únia, európska_únia
Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 17. decembra (WEBNOVINY) – Európska komisia schválila v pondelok operačný program Technická pomoc na programové obdobie 2014 až 2020. Slovensko tak bude čerpať viac ako 187 miliónov eur. Agentúru SITA informovala Sekcia operačných programov Úradu vlády SR. Schválený operačný program vypracoval úrad vlády spolu s partnermi.

Na základe skúseností z predchádzajúceho programového obdobia chce úrad vlády cez samostatný operačný program posilniť najmä systémový prístup k európskym štrukturálnym a investičným fondom. Chce tiež vytvoriť odbornú a efektívnu podporu pre riadenie a implementáciu fondov, a to dobudovaním efektívneho systému ich regulácie, zvýšením kvality administratívnych kapacít, ktoré sa podieľajú na ich riadení, kontrole, audite a ochrane finančných záujmov EÚ.

Operačný program Technická pomoc prispeje k plneniu cieľov Stratégie Európa 2020, ako aj k Národného programu reforiem Slovenskej republiky. S jeho podporou dosiahneme najmä efektívne, účinné a transparentné čerpanie prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov v rámci všetkých operačných programov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať