RegioJet pre poruchu zrušil spoj do Košíc, ľudí odškodní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlaková suprava RegioJet
Pohľad na interiér nového vagónu Astra spoločnosti RegioJet, ktorý bude súčasťou súpravy jazdiacej na trati Bratislava - Košice. (7. október 2014) Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. decembra (WEBNOVINY) – Spoločnosť RegioJet v stredu odriekla spoj IC 401 Bratislava – Košice s odchodom 05:50 v celej trase.

Ako spoločnosť informovala na svojej internetovej stránke, vlak bol odrieknutý kvôli softwarovej poruche na rušni, túto poruchu v spolupráci s firmou Siemens odstránili. Cestujúcim z IC 401 firma vyplatí kompenzáciu na cestovnom a kompenzáciu za vzniknuté komplikácie vo výške 20 eur.

Obrazom: Súkromný železničný prepravca RegioJet

Spiatočný vlak IC 402 Košice – Bratislava s odchodom 11:17 nahradila na trase Košice – Kysak – Liptovský Mikuláš náhradná autobusová doprava, z Liptovského Mikuláša sa pokračovalo vlakom. „Cestujúci, ktorí využijú našu náhradnú dopravu, cestujú zadarmo. Pri meškaní nad 60 minút cestujú zadarmo všetci naši cestujúci,“ pripomína firma.

Lístky môžu cestujúci bez akéhokoľvek poplatku stornovať 15 minút pred odchodom spoja. Cestujúci, ktorí sa rozhodli pre storno svojho lístka, si môžu peniaze vyzdvihnúť na pobočkách RegioJet alebo Student Agency. V prípade, že vlastnia kreditový lístok, peniaze môžu využiť na ďalšie cesty.

Spoločnosť RegioJet, a.s. je súčasťou českého holdingu Student Agency. Na trase Bratislava – Košice prevádzkuje od 14. decembra denne tri súpravy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RegioJet