Nenechajte si koncoročné platby na poslednú chvíľu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze, euro
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 17. decembra (WBN/PR) – Platby, ktoré majú odísť z účtu ešte v roku 2014, možno vo VÚB banke zadať aj v posledný deň roka, teda 31. decembra. Ak majú byť peniaze ešte v tomto roku pripísané aj na účet príjemcu v inej banke na Slovensku alebo v rámci SEPA krajiny, je potrebné platbu zadať 31. decembra najneskôr do 8.30 hod. Na Silvestra budú pobočky VÚB banky otvorené do 12.00 hod.

Ak potrebujete, aby vám peniaze odišli z účtu do konca roka, stačí SEPA platobný príkaz (používa sa pri platení v eurách v rámci Slovenska a krajín SEPA) zadať elektronicky 31. decembra do 20.00 hod, ostatné platby (mimo krajín SEPA a cudzomenové platby) je potrebné zadať elektronicky najneskôr do 12.00 hod. Pri prevodoch cez pobočku je možné všetky platobné príkazy predložiť 31. decembra do uzatvorenia pobočiek VÚB o 12.00 hod. Tieto časy garantujú, že prevody budú odpísané z vášho účtu v roku 2014. V prípade, že sú adresované prijímateľovi, ktorý má účet vo VÚB banke, budú aj jemu pripísané ešte v tomto roku.

Ak majú byť prostriedky pripísané v tomto roku aj na účet prijímateľa v inej banke na Slovensku alebo v rámci SEPA krajín, treba SEPA platobný príkaz zadať elektronicky najneskôr 31. decembra do 8.30 hod. Pri ostatných platbách do zahraničia (mimo SEPA) je potrebné zadať príkaz najneskôr 29. decembra do 15.00 hod. elektronicky alebo do 14.15 hod. predložiť v pobočke. Ak nestihnete zadať platbu v uvedených termínoch, môžete využiť tzv. urgentný prevod, ktorý umožňuje zadať platbu do inej banky v SR a do zahraničia ešte aj 31. decembra v dopoludňajších hodinách.

Otváracie hodiny pobočiek:

24.12. – zatvorené s výnimkou pobočky Bratislava OC Centrál (otvorené 9-12 hod.)

25.12. – všetky pobočky zatvorené

26.12. – všetky pobočky zatvorené

31.12. – všetky pobočky otvorené do 12.00

01.01. – všetky pobočky zatvorené

V ostatných dňoch budú pobočky otvorené podľa štandardných otváracích hodín.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka