Firma PPS Detva zvýši svojim zamestnancom platy aj odchodné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze, euro

BRATISLAVA 20. decembra (WEBNOVINY) – Detvianska spoločnosť PPS Group zvýši svojim zamestnancom mzdy. Dohodlo sa na tom vedenie spoločnosti s odborármi. „Chcel by som poďakovať zástupcom zamestnancov za vecný a konštruktívny dialóg počas celého procesu vyjednávania. Myslím, že dohoda reálne odráža to, na čo spoločnosť dnes má a dáva nám dobrý predpoklad do budúcna, aby sme na nej mohli stavať a obojstranne ju zlepšovať,“ povedal generálny riaditeľ PPS Group Giorgio Salomoni.

„Výsledky kolektívneho vyjednávania v oblasti vývoja miezd zamestnancov v roku 2015 aj podľa nášho hodnotenia zodpovedajú aktuálnej ekonomickej situácii firmy a predpokladom budúceho roka,“ dodal predseda odborovej organizácie Stanislav Ľupták.

Kolektívna zmluva na budúci rok okrem plošného zvýšenia platov pre takmer 1100 zamestnancov zabezpečí aj ďalšie benefity. Napríklad sa zvýši odchodné pri prvom odchode do starobného dôchodku. Kolektívna zmluva hovorí aj o ročnom bonuse v prípade pozitívneho prevádzkového hospodárskeho výsledku. Výšku zvýšenia miezd, či odchodného pri prvom odchode do dôchodku firma nekonkretizovala.

História strojárskej výroby v Detve

sa začala v roku 1955, kedy oficiálne vznikli Podpolianske strojárne. V roku 2003 sa spoločnosť PPS Detva Holding, a. s. dostala do konkurzu a majiteľom sa stala skupina privátnych švajčiarskych, slovenských a českých investorov spolu so slovenskou investičnou skupinou SITNO HOLDING, a. s.

V súčasnosti je spoločnosť väčšinovo vo vlastníckom portfóliu zahraničných investorov. Od roku 2003 podnik pôsobí pod obchodným menom PPS Group, a. s. Hlavnou činnosťou PPS Group je výroba veľkorozmerných zváraných konštrukcií pre banské, stavebné stroje a dopravné mechanizmy. Viac ako 95 percent produkcie tvorí export do Škandinávie, Nemecka a Francúzska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PPS Group, a. s.