Euro sa oproti doláru odrazilo od dvojročného minima

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dolár euro
Foto: Ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 22. decembra (WEBNOVINY) – Euro sa v pondelok oproti doláru odrazilo od dvojročného minima. Na trhu panovala pokojnejšia sviatočná nálada, ale grécke prezidentské voľby boli hlavným rizikom.

„Trhy sú možno zatiaľ pokojné vzhľadom na sviatky, ale voľby v Grécku 29. decembra by mohli situáciou naozaj zatriasť,“ povedal obchodník jednej z japonských bánk. Najviac sa pohol kurz nórskej koruny, ktorá oslabila o zhruba 1 percento, keďže londýnska ropa Brent a ľahká americká ropa prišli o svoje predošlé zisky.

Spoločná európska mena si oproti doláru pripísala 0,3 percenta a stúpla na 1,2264 USD/EUR. Od začiatku roka však oproti americkej mene klesla o približne 11 percent. Britská libra v pondelok voči doláru posilnila o 0,1 percenta na 1,5630 USD/GBP, ale oproti euru oslabila o 0,2 percenta na 0,7848 GBP/EUR.

Poľský zlotý a maďarský forint sa v pondelok nachádzali v blízkosti svojich niekoľkomesačných miním v dôsledku vplyvu ruskej krízy. Zatiaľ čo forint mierne oslabil, zlotý trochu stúpol. Do 10:16 SEČ forint klesol o 0,07 percenta na 316,320 HUF/EUR, ale zlotý si prilepšil o 0,05 percenta na 4,260 PLN/EUR. Česká koruna tiež stúpla, a to o 0,14 percenta na 27,590 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia