Rusko znížilo zahraničný dlh o desiatky miliárd dolárov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ruský rubeľ
Foto: ilustračné, Thinkstock

MOSKVA 20. januára (WEBNOVINY) – Zahraničný dlh Ruska sa v roku 2014 znížil o takmer 130 miliárd dolárov. Vyplýva to z údajov, ktoré v utorok zverejnila centrálna banka krajiny. K 1. januáru 2015 bola celková výška ruského zahraničného dlhu 599,5 miliardy dolárov.

Zahraničný dlh krajiny rýchlo klesal v uplynulých mesiacoch, keďže firmy splácali svoje zahraničné pôžičky bez toho, aby ich refinancovali. Ich možnosti na požičiavanie si v zahraničí totiž obmedzujú západné sankcie uvalené ma Moskvu pre jej rolu v ukrajinskej kríze.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ruská centrálna banka uviedla, že zahraničný dlh firiem a bánk bol na začiatku roka 2015 vo výške 547,6 miliardy dolárov, čiže klesol z úrovne 651,2 miliardy dolárov, na ktorej bol na začiatku roka 2014.

Vládny zahraničný dlh sa znížil na 41,5 miliardy dolárov z úrovne 61,7 miliardy dolárov. Dlh centrálnej banky klesol na 10,4 miliardy dolárov zo 16 miliárd dolárov. Devízové rezervy Ruska však tiež rýchlo klesajú. V minulom roku sa znížili na 385,5 miliardy dolárov z úrovne 509,6 miliardy dolárov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia