ING poskytuje až dvojnásobok pri smrteľnej dopravnej nehode

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ING Bank
Foto: Facebook.com/ingbank

BRATISLAVA 22. januára (WBN/PR) – ING Životná poisťovňa od januára trvalo zdvojnásobuje poistné plnenie pri pripoistení smrti úrazom pri dopravnej nehode. Táto úprava životného poistenia je reakciou na záujem klientov o krytie na tento druh poistnej udalosti. Záujem prejavili v rámci časovo limitovanej akcie na konci roku 2014. Bonus dvojnásobného plnenia sa vzťahuje na úmrtie v dôsledku dopravnej nehody, a to nielen v osobnom motorovom vozidle, ale aj v MHD, na bicykli, motorke alebo ako chodec, pokiaľ bol poistený účastníkom dopravnej nehody.

Podľa štatistík* skončí z 912-tisíc úrazov ročne až 47-tisíc hospitalizáciou, z čoho až dve tretiny vyžadujú operáciu. Zároveň každoročne o desatinu stúpa počet invalidov v dôsledku úrazu a u tisícok ľudí zanechávajú úrazy rôzne závažné trvalé následky. „Nehoda, úraz alebo dokonca úmrtie je pre rodinu vždy veľká rana, o to horšia, ak ide o hlavného živiteľa. Finančné dopady môžu byť v takom prípade dramatické,“ vysvetľuje Jiří Čapek, generálny riaditeľ ING Životnej poisťovne. ING Životná poisťovňa preto v takomto prípade vyplatí v rámci pripoistenia dvojnásobné poistné plnenie. „Dvojnásobné plnenie sme ponúkali novým klientom ako časovo obmedzenú akciu. Kampaň sa však stretla s veľkým úspechom, a tak sme sa rozhodli zaradiť vyššiu výplatu do poistných podmienok štandardne,“ dopĺňa J. Čapek.

Chodec aj MHD

Najnovšie poisťovňa poskytne bonus i pri smrti úrazom, ktorá bezprostredne súvisí s cestnou premávkou, leteckou, lodnou, námornou alebo železničnou dopravou alebo pri úraze, ktorý poistený utrpí pri dopravnej nehode ako chodec. Ročne pritom dôjde na slovenských cestách k 14-tisícom dopravných nehôd, ktoré majú pre 230 osôb fatálne následky. Z toho pri autonehodách zahynie 65 chodcov a 20 cyklistov. A stále častejšie sa stretávame s nehodami, do ktorých sú zapojení aj iní účastníci dopravy než iba vodiči automobilov. Minulý rok sa napríklad 350 nehôd týkalo motoriek, 481 nehôd bicyklov a 1114 chodcov.

Profil ING

ING je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 40 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a investovania, a pomáha im tak riadiť ich finančnú budúcnosť.

* Štatistiky vychádzajú z oficiálnych štatistík Národného centra zdravotníckych informácií, Ministerstva vnútra, BECEP a Sociálnej poisťovne.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ING Životná poisťovňa