Rusi prehodnocujú investície, pripravili protikrízový plán

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ruský rubeľ
Foto: ilustračné, Thinkstock

MOSKVA 26. januára (WEBNOVINY) – Ruská vláda prehodnocuje priority pri nakladaní s prostriedkami Národného majetkového fondu. Informoval o tom v pondelok denník Vedomosti, pričom sa odvolával na zdroje oboznámené s problematikou.

Ruská vláda tento mesiac pripravila „protikrízový program“, ktorý podľa oficiálnych odhadov počíta s investíciami v celkovom objeme 1,375 bilióna rubľov (RUB).

Cieľom je podporiť ekonomiku, ktorú nízke ceny ropy a sankcie Západu stiahli na pokraj recesie. Zhruba 550 miliárd RUB má do programu vložiť Národný majetkový fond. Ten spravuje aktíva v hodnote 4,39 bilióna RUB, ktoré majú slúžiť prioritne na výplatu dôchodkov.

„Projekty, na ktoré bolo schválené financovanie z Národného majetkového fondu, zrušíme,“ uviedol podľa denníka nemenovaný vysoký predstaviteľ. „Zostanú iba tie, pri ktorých sú súkromní investori pripravení zvýšiť svoj podiel,“ dodal. Ďalší zdroj pre denník uviedol, že rozhodnutie o tom, ktoré projekty sa majú rušiť, zatiaľ nepadlo. Ruský prezident Vladimir Putin v decembri uviedol, že fond má podporiť domáce banky pri úverovaní najdôležitejších projektov v reálnej ekonomike.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin