Nezamestnanosť v Nemecku klesla na rekordné minimum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

BERLÍN 29. januára (WEBNOVINY) – Miera nezamestnanosti v Nemecku sa v januári znížila na rekordné minimum 6,5 percent. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad krajiny. Nezamestnanosť v Nemecku sa tak dostala najnižšie od znovuzjednotenia krajiny v roku 1990. Miera nezamestnanosti v decembri bola podľa revidovaných údajov na úrovni 6,6 percent. Z predošlého odhadu vyplývalo, že decembrová nezamestnanosť bola 6,5 percent.

Počet ľudí bez práce v Nemecku v januári klesol o 8 – tisíc na sezónne upravených 2836 milióna. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters predpovedali, že počet nezamestnaných sa zníži o 10 – tisíc. Štatistický úrad krajiny zároveň vo štvrtok uviedol, že v decembri bolo v Nemecku zhruba 42,8 miliónov zamestnaných ľudí, čo bol oproti rovnakému mesiacu predošlého roka rast o 411- tisíc čiže o 1 percento. V októbri aj novembri sa zamestnanosť v krajine medziročne tiež zvýšila o 1 percento.

Nemecká vláda tento týždeň uviedla, že v tomto roku očakáva rast hrubého domáceho produktu (HDP) o 1,5 percent. V októbri predpokladala, že ekonomika v roku 2015 posilní iba o 1,3 percent. Vláda dodala, že v tomto roku ekonomiku podporí vyššia zamestnanosť a vyššie mzdy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia