Slovenská správa ciest chystá ďalšiu etapu obnovy mostov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rekonštrukcia Starého mosta
Práce na prestavbe Starého mosta a budovaní prvej časti električkovej trate do Petržalky. Nový pilier nahradí zbúraný tretí a štvrtý pilier. Zároveň robotníci pokračujú na zosilňovaní piateho piliera, ktorý je dôležitý pre následné vysúvanie mostovej konštrukcie. Bratislava, 17. február 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 21. februára (WEBNOVINY) – Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje tretiu etapu modernizácie a rekonštrukcie mostov na cestách I. triedy. Predpokladaná cena prác plánovaných na jeden rok je 18,47 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, v rámci tejto etapy budú obnovené mosty na cestách v Bratislavskom, Žilinskom, Banskobystrickom a Košickom samosprávnom kraji. Cestári chcú projekt financovať s využitím peňazí Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Doprava.

Otváranie časti ponúk o podmienkach účasti je plánované 3. apríla, neskôr bude otvorená časť ponuky aj s cenou u uchádzačov spĺňajúcich podmienky. Uchádzači musia preukázať, že za posledných päť rokov k lehote na predkladanie ponúk uskutočnili stavebné práce s celkovým objemom vyše 16 miliónov eur bez dane. Z toho objem prác na rekonštrukciách, opravách alebo sanáciách mostov musí byť aspoň 10 miliónov eur.

Slovenská správa ciest

je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SSC Slovenská správa ciest