Enel predá aktíva Slovenských elektrární, hlásia sa aj Fíni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajná razia v Slovenských elektrárňach
Vstup do budovy Slovenských elektrární a.s. počas prebiehajúcej policajnej razie. Bratislava, 23. júla 2014. Policajtov v Slovenských elektrárňach zaujímali dokumenty z obdobia privatizácie spoločnosti. Foto: SITA/Ján Slovák

MILÁNO 26. februára (WEBNOVINY) – Spoločnosť Enel v stredu potvrdila, že bude pokračovať s predajom svojich aktív na Slovensku. Agentúra Reuters pritom s odvolaním sa na svoje zdroje informovala, že o podiel spoločnosti Enel v Slovenských elektrárňach (SE), ktorý je vo výške 66 percent, by mohla mať záujem fínska spoločnosť Fortum.

Talianska spoločnosť Enel zároveň odsúhlasila zastavenie predaja aktív v Rumunsku. Začiatkom tohto mesiaca pritom Enel vo svojom stanovisku uviedol, že proces týkajúci sa rumunských aktív sa dočasne pozastavil.

Spoločnosť Enel už predala podiel vo výške 22 percent v španielskej spoločnosti Endesa. Týmto predajom získala 3,1 miliardy eur. To by malo firme Enel pomôcť znížiť jej dlh.

Spoločnosť Slovenské elektrárne

je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 percent akcií vlastní Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.

Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5739 megawattmi inštalovaného výkonu. V roku 2013 spoločnosť dodala do elektrickej siete 20,9 terawatthodiny elektrickej energie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie EnelSE Slovenské elektrárne