Brusel stupňuje vyšetrovanie fúzie Jazztelu skupinou Orange

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Orange, telekomunikácie
Foto: Orange

BRUSEL 26. februára (WEBNOVINY) – Európska komisia (EK) má podozrenie, že plánovaná akvizícia španielskeho operátora Jazztel francúzskou telekomunikačnou skupinou Orange môže porušiť právo Európskej únie. Informovala o tom v štvrtok agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na tri zdroje oboznámené s problematikou. Komisia mala svoje pripomienky tlmočiť prostredníctvom takzvaného odôvodneného stanoviska, ktoré zaslala spoločnosti.

Hĺbkové vyšetrovanie akvizície začala komisia v decembri. V tom čase vyjadrila obavy, že transakcia ohrozí súťaž na španielskom trhu fixných internetových a mobilných internetových služieb a uviedla, že závery vyšetrovania zverejní do 30. apríla.

Odôvodnené stanovisko predstavuje druhú fázu v protimonopolných vyšetrovaniach EÚ. Komisia k tomuto kroku pristupuje v prípadoch, kedy odpoveď subjektu podozrivého z porušenia hospodárskej súťaže po zaslaní takzvanej formálnej výzvy vyhodnotí ako neuspokojivú. Zdroje agentúry Reuters podrobnosti k obsahu odôvodneného stanoviska neuviedli. Jazztel aj Orange odmietli medializované informácie komentovať.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 percent akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie EK Európska komisiaOrange Slovensko