Slováci vkladajú do hazardných hier miliardy eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hazard
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. marca (WEBNOVINY) – Do hazardných hier na Slovensku hráči vkladajú čoraz viac peňazí, štátnu kasu tak napĺňajú vyššími čiastkami. Za minulý rok sa výška prijatých vkladov vyšplhala na 2,53 miliardy eur, čo je o 210 miliónov eur viac ako rok predtým.

Odvíjal sa od toho aj vyšší odvod do štátneho rozpočtu, ktorý za vlaňajšok dosiahol 146 miliónov eur, oproti roku 2013 tak vzrástli výnosy z hazardných hier o 11 miliónov eur. Ako ďalej vyplýva z údajov finančnej správy, počet prevádzok s hazardnými hrami medziročne stúpol o 74 na minuloročných 14 233. Vzrástol aj objem vyplatených výhier z 1,76 miliardy eur v roku 2013 na vlaňajších 1,9 miliardy eur.

Novela zákona platná od 1. januára 2015 upravila odvodovú povinnosť v kasínach a určila výšku odvodov za výherné prístroje a videohry v sume 4200 eur za každé takéto zariadenie. „Doteraz bola odvodová povinnosť určená percentuálnym odvodom z hernej istiny za všetky hry prevádzkované v kasíne,“ uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať