Železnice pridali nové vlaky, plnia sľub cestujúcim

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak
Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 2. marca (WEBNOVINY) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od 1. marca pridala nové vlaky či pozmenila cestovné poriadky.

Na železničných tratiach po celom Slovensku pribudlo 11 nových spojov, ďalším trom vlakom predĺžili trasy a prispôsobili odchody vlakov požiadavkám cestujúcich. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová, tým sa zlepší dochádzanie do práce či do škôl, zlepší sa aj dostupnosť regiónov počas víkendov.

Posilnia dopravu aj pred Veľkou nocou

Nové spoje od nedele pribudli napríklad na trase Bratislava – Malacky – Kúty či Senica – Kúty. ZSSK pridala spoje aj na trati Žilina – Čadca, Zvolen – Banská Bystrica a viac vlakov jazdí po novom aj z Nálepkova do Margecian.

„V decembri sme sľúbili, že budeme operatívne riešiť prípadné potreby zahustiť dopravu alebo posunúť spoje pre zlepšenie vyplývajúce zo zmien a nárastu cestujúcich. Sľub plníme,“ povedal riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt.

Železničná spoločnosť pritom dodáva, že od decembra minulého roka zaznamenala približne 15 percentný nárast počtu cestujúcich. Najviac stúpol záujem o cestovanie diaľkovými vlakmi počas väčších sviatkov.

Pred blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami preto ZSSK posilní dopravu o dva vlaky. Posilový vlak pôjde v stredu 1. apríla o 14:30 z Bratislavy do Košíc a 7. apríla o 14:19 pôjde rýchlik z Košíc do Bratislavy. Viac informácií o nových spojoch je na internetovej stránke ZSSK www.slovakrail.sk i na profile ZSSK na sociálnej sieti.

Štát zvýšil objednávku o 1,7 milióna vlakových kilometrov

U ZSSK si štát tento rok objednal výkony v rozsahu 30,4 milióna vlakových kilometrov. Ako priblížila Morháčová, takáto objednávka predstavuje reálne 1600 vlakov, z toho priemerne 1450 denne. „Od polovice decembra sa po rokoch zásadnejšie zvýšil počet vlakov a výkonov, štát zvýšil objednávku o 1,7 milióna vlakových kilometrov,“ doplnila.

Železničná spoločnosť Slovensko zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Sto percentným akcionárom je štát prostredníctvom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, ktoré si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko