Ryanair spustí novú linku, spojí Bratislavu s biznis centrom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ryanair
Ryanair bude na novej pravidelnej linke z Bratislavy do Berlína lietať denne, teda sedemkrát týždenne. Lety budú smerovať na berlínske letisko Schönefeld. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. marca (WEBNOVINY) – Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair vo štvrtok oznámila otvorenie novej pravidelnej linky z Bratislavy do Berlína. Prevádzkovať ju bude denne, teda sedemkrát týždenne, od 27. októbra 2015 a lety budú smerovať na berlínske letisko Schönefeld.

Letisko Bratislava sa definitívne dostáva na leteckú mapu Európy

„Slovenský trh zaznamenáva pre Ryanair značný rast, keďže 30. marca otvárame našu bázu v Bratislave,“ informovala marketingová manažérka Ryanairu pre strednú a východnú Európu Katarzyna Gaborec-McEvoy. „Naďalej pokračujeme v spájaní Bratislavy s dôležitými európskymi centrami biznisu, akým je aj Berlín, s ktorým ju spájame už od tejto jesene,“ dodala.

Zavedenie leteckej linky do Berlína, hlavného a najväčšieho mesta Nemecka, privítal generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík. „Otvorením bázy a novými spojeniami sa Letisko Bratislava definitívne dostáva na leteckú mapu Európy,“ uviedol Trhlík.

Ryanair chce prepraviť milión pasažierov

Ryanair bude v letnej sezóne, od marca do októbra, prevádzkovať sedemnásť pravidelných liniek z Bratislavy, z toho dve nové do Madridu a Atén, so 64 letmi týždenne. Pribudnú lety na súčasných linkách do Londýna, Liverpoolu a Dublinu. Spoločnosť koncom marca otvorí svoju základňu na bratislavskom letisku s dvoma bázovanými lietadlami.

Ryanair plánuje v tomto roku na pravidelných linkách z a do Bratislavy prepraviť jeden milión cestujúcich. Počet pasažierov by sa tak mal medziročne zvýšiť takmer o 190-tisíc, alebo zhruba o štvrtinu. Letecké spojenia Ryanairu z hlavného mesta Slovenska v minulom roku využilo spolu vyše 811-tisíc pasažierov, čiže 60 percent všetkých cestujúcich z letiska v Bratislave. Aerolínie by chceli zvýšiť počet pasažierov na Slovensku za niekoľko rokov z jedného milióna na dva milióny.

Bratislavské letisko vlani vybavilo celkovo 1 355 625 pasažierov. V porovnaní s rokom 2013 je to o 1,3 percenta, resp. o 17 453 osôb menej. Letisko v tomto roku očakáva nárast počtu cestujúcich vďaka novým leteckým spojeniam. Pravidelné letecké spojenia z Bratislavy a do nej využilo spolu 875 322 ľudí.

Dovolenkovými charterovými letmi alebo inými nepravidelnými letmi letelo spolu 477 582 pasažierov. V porovnaní s rokom 2013 vzrástol počet cestujúcich prepravených charterovými a inými nepravidelnými letmi o 27 051 osôb. Zvyšných 2721 pasažierov bolo prepravených ostatnými letmi – súkromnými, obchodnými, záchrannými, tréningovými či štátnymi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. ŠtefánikaRyanair