Žilinská Kia reaguje na dopyt, hľadá ľudí na tieto pozície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kia
Foto: ilustračné, SITA/Lukáš Macek

ŽILINA 6. marca (WEBNOVINY) – Automobilka Kia v Tepličke nad Váhom pri Žiline hľadá viac ako 50 nových ľudí, aby mohla v druhom štvrťroku spustiť trojzmennú prevádzku v hale na výrobu motorov. „Závod aktuálne zaznamenáva zvýšený počet objednávok motorov, ktoré schádzajú z jeho výrobných liniek.

Nábor potrvá až do obsadenia všetkých pozícií. Nové pracovné príležitosti vzniknú predovšetkým vo výrobe a budú vhodné najmä pre kandidátov s technickým vzdelaním a praxou,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Automobilka hľadá ľudí na pozície operátor na obsluhu CNC strojov, operátor riadenia kvality a riadenia výroby či operátorov zameraných na výrobu a montáž motorov. „Všetci novoprijatí zamestnanci absolvujú týždňové vstupné školenie a neskôr aj rozšírený tréning zameraný na konkrétne pracovné miesto, ktorého dĺžka bude závisieť od pracovného zaradenia zamestnanca,“ dodal Bačé.

Kia Motors Slovakia

je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov aj motorov odštartovala v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva okolo 3800 ľudí a vyrába modely Kia ceed v troch karosárskych úpravách, športovo-úžitkový Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga.

Od mája 2013 spoločnosť vyrába aj vysoko výkonnú verziu modelu Kia ceed v trojdverovom pro ceed GT a päťdverovom ceed GT prevedení. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. Od začiatku sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 1 965 000 vozidiel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Kia