Železnice sa dohodli s odborármi, zamestnancom porastú platy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak, cestujuci, stanica, zeleznice, cakanie
Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 11. marca (WEBNOVINY) – Vedenie štátnej Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a. s. (ZSSK Cargo) podpísalo s odborovými centrálami podnikovú kolektívnu zmluvu na roky 2015 a 2016.

Základné mzdy všetkých zamestnancov spoločnosti sa zvýšia o pevnú sumu 13 eur a zamestnancom v profesii rušňovodič o 30 eur v tomto roku s účinnosťou od 1. marca a v budúcom roku od 1. januára.

„Ďalšie ustanovenia sa týkajú tvorby a čerpania sociálneho fondu. Zvyšujú sa sumy pri poskytovaní jednorazovej sociálnej výpomoci hradené z prostriedkov sociálneho fondu a sumy odmien poskytovaných pri životných výročiach,“ informoval hovorca ZSSK Cargo Martin Halanda. Podniková kolektívna zmluva bude platiť do 31. decembra 2016. „Ak sa do tohto dátumu nedohodne nová zmluva, predĺži sa jej platnosť, najneskôr však do 31. marca 2017,“ dodal.

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s.

vznikla začiatkom roka 2005 a je jednou z troch nástupníckych spoločností pôvodne jednotných železníc. Spoločnosť zabezpečuje nákladnú železničnú dopravu, má základné imanie 401,646 mil. eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s.ŽSR Železnice Slovenskej republiky